Chleb i bułki to składnik naszej codziennej diety. Dlatego każdego ranka przygotowujemy je z pasją i zaangażowaniem właściwym dla rodzinnej, rzemieślniczej piekarni. Niezależnie od tego czy wybierzecie Państwo smak tradycyjnego chleba pszennego z naturalnej mąki, czystej wody i świeżych drożdży, wyjątkowych bułek z ciasta francuskiego, czy bezglutenowych wypieków z najlepszej jakości ziarna, możecie być pewni, że otrzymujecie produkty najwyższej jakości. Korzystamy z naturalnych zakwasów własnej produkcji. Nieustannie wzbogacamy naszą ofertę tworząc wyjątkowe pieczywo specjalne, dostępne tylko w wybrane dni tygodnia, które przypadnie do gustu najbardziej wymagającym klientom.
PIECZYWO


Żytni ze słonecznikiem
- mąka żytnia 98%
- słonecznik
- błonnik jabłkowy 12%
- woda
- mąka sojowa 2%
- słód jęczmienny
- drożdże
- kwas żytni
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Żytni czysty
- mąka żytnia 100%
- woda
- kwas żytni
- drożdże
- słód
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Żytni z żurawiną
- mąka żytnia 100%
- woda
- żurawina
- kwas żytni
- drożdże
- słód
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Zbójnicki
- mąka pszenna 80%
- Ziarna słonecznika
- woda
- mąka żytnia 20%
- śruta sojowa
- preżelowana mąka pszenna
- siemię lniane
- drożdże
- mąka razowa żytnia
- sól
- prażona mąka słodowa pszenna
- otręby pszenne
- ekstrakt słodu
Wypiekany: Codziennie


Ziółko
- mąka pszenna 90%
- mąka żytnia
- słonecznik
- siemię lniane
- sezam
- sok z limonki
- zioła prowansalskie
- oregano
- kolendra
- koper
- cebula
- czosnek
- bazylia
- woda
- kwas żytni
- drożdże
- słód
- płatki owsiane
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Dworski
- mąka pszenna 80%
- woda
- mąka żytnia 20%
- ziarna słonecznika
- otręby pszenne
- siemię lniane
- nasiona sezamu
- suchy zakwas pszenny
- drożdże
- ekstrakt słodu
- prażona mąka słodowa pszenna
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Bezgluten
- Skrobia pszenna bezglutenowa
- ziarna słonecznika
- siemię lniane
- pestki dyni
- suchy zakwas (mąka ryżowa, kultura starterowa)
- cukier
- sól
- substancja zagęszczająca: E 412
- karmel
- psyllium
- maltodekstryna
- glukoza
Wypiekany: Wtorki i piątki – na zamówienie


Baltazar
- mąka pszenna 70%
- mąka żytnia 30%
- woda
- kwas żytni
- drożdże
- słód
- sól morska
- płatki owsiane
- słonecznik
- sezam
- pestka dyni
- mak niebieski
Wypiekany: Codziennie


Chleb ze szpinakiem
- mąka pszenna 100%
- woda, szpinak 8%
- drożdże
- ekstrakt słodu
- sól
Wypiekany: Codziennie


Hermes
- mąka pszenna 100%
- woda
- Ziarna słonecznika
- semolina kukurydziana
- mąka kukurydziana
- drożdże
- sól
- suchy zakwas pszenicy
- kurkuma (0,25%)
- ekstrakt słodu
Wypiekany: Codziennie


Kozi na kapuście
- mąka pszenna 70%
- mąka żytnia 30%
- woda
- płatki żytnie
- kwas żytni
- drożdże
- słód
- mleko kozie w proszku 3%
- sól morska
- liście kapusty
Wypiekany: Codziennie


Pszenny
- mąka pszenna 100%
- woda
- drożdże
- suchy zakwas pszeniczny
- ekstrakt słodu
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Pszenny z kukurydzą
- mąka pszenna 40%
- woda
- mąka kukurydziana 60%
- kaszka kukurydziana ekstrudowana
- ziarna słonecznika
- drożdże
- słód
- sól morska
- przyprawy
Wypiekany: Codziennie


Wieloziarnisty
- mąka pszenna 70%
- mąka żytnia 30%
- płatki owsiane
- woda
- słonecznik
- sezam
- pestka dyni
- mak niebieski
- słód rzemieślniczy
- kwas żytni
- drożdże
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Ziarno
- płatki owsiane
- słonecznik
- siemię lniane
- płatki sojowe
- ziarna żyta
- pestki dyni
- sezam
- kwas żytni
- ziarno orkiszu
- słód jęczmienny
- błonnik jabłkowy
Wypiekany: Codziennie


Żytni z błonnikiem i słonecznikiem
- mąka żytnia 98%
- słonecznik
- błonnik jabłkowy 12%
- woda
- mąka sojowa 2%
- słód jęczmienny
- drożdże
- kwas żytni
- sól morska
Wypiekany: Codziennie


Żytni z błonnikiem
- mąka żytnia 98%
- błonnik jabłkowy 12%
- woda
- mąka sojowa 2%
- słód jęczmienny
- drożdże
- kwas żytni
- sól morska
Wypiekany: Codziennie
Inne wypieki
